Ανακοίνωση Σεμιναρίου: “Advanced Teaching Models for Professional and Personal Development” | 11/9-30/9/2023 | 15 h

Ανακοίνωση Σεμιναρίου: “Advanced Teaching Models for Professional and Personal Development” | 11/9-30/9/2023 | 15 h

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είμαι πολύ χαρούμενος που σας απευθύνω μια ειδική πρόσκληση να συμμετάσχετε σε ένα διαφωτιστικό και “μεταμορφωτικό” -θα έλεγα- Σεμινάριο, σχεδιασμένο ειδικά για εκπαιδευτικούς που αγαπούν το λειτούργημά μας. Ως εκπαιδευτικός και εκπαιδευτής με 33 χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και στην εκπαίδευση καθηγητών, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω αυτή τη μοναδική ευκαιρία:

Το Σεμινάριο “Advanced Teaching Models for Professional and Personal Development”, μέρος των νέων προγραμμάτων που προσφέρει το Σχολείο Διδακτικής Pantopoulos Teaching Project, έχει ως στόχο να δώσει στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να γίνουν εξαιρετικοί στο μαγικό έργο της μάθησης, με έμφαση στην προσωπικότητα και τις δεξιότητές τους. Αυτό το Σεμινάριο θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως μέσω του Zoom, επιτρέποντας την άνετη συμμετοχή από το δικό σας χώρο. Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Επισκόπηση μαθήματος

Κατά τη διάρκεια αυτού του Σεμιναρίου διάρκειας 15 ωρών, θα εμβαθύνουμε σε διάφορα μοντέλα διδασκαλίας που όχι μόνο ενισχύουν τις παιδαγωγικές τεχνικές, αλλά και εστιάζουν στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών. Στόχος μας είναι να σας εξοπλίσουμε με τα απαραίτητα εργαλεία και γνώσεις για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά την ανάπτυξη των μαθητών σας, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Βασικοί μαθησιακοί στόχοι

 • Κατανόηση των μοντέλων διδασκαλίας: Εξερευνήστε μια σειρά από μοντέλα διδασκαλίας που έχουν αποδειχθεί επιτυχημένα σε διαφορετικά εκπαιδευτικά πλαίσια. Αποκτήστε μια ολοκληρωμένη κατανόηση των αρχών, των μεθοδολογιών και των εφαρμογών τους.
 • Εξατομικευμένη προσέγγιση: Ανακαλύψτε τη σημασία της προσαρμογής στρατηγικών διδασκαλίας ώστε να ταιριάζουν με τις μοναδικές ανάγκες και τα στυλ μάθησης των μαθητών σας. Αναπτύξτε την ικανότητα προσαρμογής και διαφοροποίησης της διδασκαλίας για την προώθηση της συμμετοχής και της επιτυχίας των μαθητών.
 • Καλλιέργεια σχέσεων δασκάλου-μαθητή: Μάθετε αποτελεσματικές τεχνικές για τη δημιουργία ισχυρών δεσμών με τους μαθητές σας. Εξερευνήστε τον αντίκτυπο των θετικών σχέσεων στα κίνητρα, τα επιτεύγματα και τη συνολική ευημερία των μαθητών.
 • Αποτελεσματική επικοινωνία: Ενισχύστε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες ως εκπαιδευτικού για να μεταφέρετε αποτελεσματικά ιδέες, να παρέχετε εποικοδομητική ανατροφοδότηση και να δημιουργήσετε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον στην τάξη, τέτοιο που ευνοεί τη μάθηση.
 • Διαχείριση της δυναμικής της τάξης: Αναπτύξτε στρατηγικές για τη δημιουργία μιας θετικής και χωρίς αποκλεισμούς κουλτούρας στην τάξη, που ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή, τη συνεργασία και τον διάλογο με σεβασμό μεταξύ των μαθητών.
 • Ενθάρρυνση της κριτικής σκέψης: Εξερευνήστε μεθόδους για να καλλιεργήσετε δεξιότητες κριτικής σκέψης στους μαθητές σας, προωθώντας την ανεξάρτητη σκέψη, τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων και τη δια βίου αγάπη για τη μάθηση.

Μορφή Σεμιναρίου

Το Σεμινάριο “Advanced Teaching Models for Professional and Personal Development” έχει σχεδιαστεί για να είναι διαδραστικό, ενσωματώνοντας μια ποικιλία μεθοδολογιών μάθησης για τη βελτιστοποίηση της κατάκτησης και εφαρμογής της γνώσης. Κατά τη διάρκεια του 15ωρου προγράμματος, θα χρησιμοποιήσουμε τις ακόλουθες μορφές συνεργασίας:

 • Διαλέξεις / παρουσιάσεις
 • Ομαδικές συζητήσεις / συλλογικές δραστηριότητες
 • Μελέτες περιπτώσεων / ρεαλιστικά παραδείγματα
 • Ασκήσεις αναστοχασμού
 • Πρακτικές επιδείξεις / προσομοιώσεις

Λεπτομέρειες Σεμιναρίου

Ημερομηνίες: 11 έως 30 Σεπτεμβρίου 2023

Διάρκεια: 15 ώρες (χωρισμένες σε 5 συνεδρίες των 3 ωρών)

Τοποθεσία: Απομακρυσμένη (μέσω Zoom)

Κόστος

Το συνολικό κόστος για αυτό το Σεμινάριο είναι 75 ευρώ. Αποτελεί πεποίθηση και προτεραιότητά μας το να κάνουμε την ποιοτική επαγγελματική ανάπτυξη προσβάσιμη σε όλους τους εκπαιδευτικούς που είναι παθιασμένοι με το λειτούργημά τους.

Εγγραφή

Για να εξασφαλίσετε τη θέση σας σε αυτό το αποκλειστικό Σεμινάριο, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Σημειώστε ότι οι εγγραφές θα διεκπεραιωθούν με σειρά προτεραιότητας. Επίσης, θα θέλαμε να γνωρίζετε πως το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με έναν εύλογο αριθμό συμμετοχών.

Υποστηρικτικοί συνεργάτες και αναγνώριση

Αυτό το Σεμινάριο υποστηρίζεται από το έργο μας στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα δε από τη βραβευμένη πρωτοβουλία μας “People Development Management”. Η δέσμευσή μας για την αριστεία στην εκπαίδευση έχει αναγνωριστεί από τη Microsoft ως Ακαδημαϊκός Οργανισμός, με την πρόσφατη αναγνώριση του “My name is Teacher”.

Ελάτε μαζί μας σε αυτό το μοναδικό «ταξίδι» για να βελτιώσετε τις διδακτικές σας δεξιότητες, να προωθήσετε την ανάπτυξη των μαθητών σας και να μεγιστοποιήσετε τον αντίκτυπό σας ως εκπαιδευτικός. Ανυπομονώ να σας καλωσορίσω στο Σεμινάριο “Advanced Teaching Models for Professional and Personal Development” και να διαπιστώσουμε μαζί την απίστευτη ανάπτυξη που η συνεργασία μας εγγυάται δέκα χρόνια τώρα!

Θερμούς χαιρετισμούς,

Φώτης Παντόπουλος